TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Ukrainietiški barščiai
Ukrainietiški barščiai

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų jautienos
500 gramų kiaulienos
300 gramų kopūstų
200 gramų bulvių
2 vienetai burokėlių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas paprikos
1 šaukštas pomidorų pastos
Å¡iek tiek aliejaus
šiek tiek lauro lapų
Å¡iek tiek druskos
šiek tiek pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustykite kubeliais sudėkite į gilų puodą, užpilkite 3 litrais šalto vandens, užvirinkite, kaitrą sumažinkite ir virkite 2 valandas. Po 2 valandų mėsa bus minkštutėlė, o puode susidarys sodrus sultinys, kurį beliks papildyti daržovėmis.

2.
Burokėlius nulupkite, sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais. Dėkite į keptuvę su šaukštu įkaitinto aliejaus, keletą minučių pakaitinkite, uždenkite dangčiu ir palikite pasitroškinti apie 10 min., tuomet įmaišykite pomidorų pastą ir viską troškinkite uždengę dar 20 min. Atidėkite.

3.
Į 2 valandas lėtai virusį puodą sudėkite plonais šiaudeliais pjaustytus kopūstus, tuomet - šiaudeliais ar kubeliais pjaustytas bulves. Virkite kol suminkštės.

4.
Morką nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais, svogūną - pusžiedžiais. Atskiroje keptuvėje apkepinkite aliejuje. Apkepintas daržoves sudėkite į puodą. Į puodą taip pat dėkite nedideliais šiaudeliais supjaustytą papriką.

5.
Į puodą sudėkite iš anksto su pomidorų pasta patroškintus burokėlius. Virkite dar 10 minučių. Barščius pagardinkite keliais lauro lapeliais, druska, pipirais, kaitrą išjunkite, puodą uždenkite ir palikite pastovėti 20 minučių.

6.
Ukrainietiški barščiai tradiciškai tiekiami su šaukštu riebios grietinės ir česnakiniu sviestu apteptomis, šiltomis mielinėmis bandelėmis




admin · 2020-08-26 15:00 · 388 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt