AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos
500 gramų kiaulienos
300 gramų kopūstų
200 gramų bulvių
2 vienetai burokėlių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas paprikos
1 šaukštas pomidorų pastos
Å¡iek tiek aliejaus
šiek tiek lauro lapų
Å¡iek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustykite kubeliais sudėkite į gilų puodą, užpilkite 3 litrais šalto vandens, užvirinkite, kaitrą sumažinkite ir virkite 2 valandas. Po 2 valandų mėsa bus minkštutėlė, o puode susidarys sodrus sultinys, kurį beliks papildyti daržovėmis.
2.
BurokÄ—lius nulupkite, sutarkuokite arba supjaustykite Å¡iaudeliais. DÄ—kite į keptuvÄ™ su Å¡aukÅ¡tu įkaitinto aliejaus, keletÄ… minuÄių pakaitinkite, uždenkite dangÄiu ir palikite pasitroÅ¡kinti apie 10 min., tuomet įmaiÅ¡ykite pomidorų pastÄ… ir viskÄ… troÅ¡kinkite uždengÄ™ dar 20 min. AtidÄ—kite.
3.
Į 2 valandas lėtai virusį puodą sudėkite plonais šiaudeliais pjaustytus kopūstus, tuomet - šiaudeliais ar kubeliais pjaustytas bulves. Virkite kol suminkštės.
4.
Morką nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais, svogūną - pusžiedžiais. Atskiroje keptuvėje apkepinkite aliejuje. Apkepintas daržoves sudėkite į puodą. Į puodą taip pat dėkite nedideliais šiaudeliais supjaustytą papriką.
5.
Ä® puodÄ… sudÄ—kite iÅ¡ anksto su pomidorų pasta patroÅ¡kintus burokÄ—lius. Virkite dar 10 minuÄių. BarÅ¡Äius pagardinkite keliais lauro lapeliais, druska, pipirais, kaitrÄ… iÅ¡junkite, puodÄ… uždenkite ir palikite pastovÄ—ti 20 minuÄių.
6.
UkrainietiÅ¡ki barÅ¡Äiai tradiciÅ¡kai tiekiami su Å¡aukÅ¡tu riebios grietinÄ—s ir Äesnakiniu sviestu apteptomis, Å¡iltomis mielinÄ—mis bandelÄ—mis